ALLSOL

Ncert Solution for Class 6 English Honey Suckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework?

Ncert Solution for Class 6 English Honey Suckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework?

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

Question 1: What did Patrick think his cat was playing with?
What was it really? (2)

Answer: Patrick thought that his cat was playing with a little doll, But in Reality it was a very small-sized man called an elf.

Question 2. Why did the little man grant Patrick a wish? (2)

Answer: Patrick had saved the tiny man’s life from his cat as he had not gave him back to the cat. So he promised to fulfil one wish of Patrick.

Question 3. What was Patrick’s wish? (3)

Answer: Patrick’s greatest wish was that the little man should do all his homework till the end of the session, as he hated doing homework.

Question 4. In what subjects did the little man need help, to do Patrick’s homework? (5,6)

Answer: The little man needed Patrick’s help in Maths, English and history.

Question 5. How did Patrick help him? (7)

Answer: Patrick sat beside the elf and guided him. He brought books from the library and read them out to him.

Question 6. Who do you think did Patrick’s homework – the little man, or Patrick himself? Give reasons for your answer. (9, 10)

Answer: Patrick had to help the elf again and again with guidance and books, so in reality It was Patrick himself who actually did all the homework.

Working with Language

A. The pill in the blanks in the sentences below with the words or phrases from the box. (You may not know the meaning of all the words. Look such words up in a dictionary, or ask your teacher.) semester between you and me look up.

Ncert Solution for Class 6 English Honey Suckle Chapter 1 Who did Patrick's homework

1. Some people find household__________________ a bore, but I like to help at home.
2. Who stole the diamond is still a_____________________ .
3. This_________________ we are going to have a class exhibition.
4. _______________ , the elf began to help Patrick.
5.Can you__________________ this word in the dictionary?
6.I started early to be on time, but I was_____________________ . There was a traffic jam!
7.She says she’s got a lot of books, but______________________ I think most of them are borrowed.

Answer:-.

  • 1. chores
  • 2. mystery
  • 3. semester
  • 4. True to his word
  • 5. lookup
  • 6. out of luck
  • 7. between you and me

B. Use the clues given below to complete this crossword puzzle.

 

Ncert Solution for Class 6 English Honey Suckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework?

Across

  • 1. very tired
  • 2. had an angry look on the face
  • 3. short trousers
  • 4. a fault in a machine that prevents it from working properly
  • 5. a small and naughty boy-fairy


Down

  • 6. work that must be done everyday, often boring
  • 7. a basket with a lid
  • 8. gave a short, high-pitched

Answers:-

Ncert Solution for Class 6 English Honey Suckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework?

Read the chapter with us on our Youtube channel. Don’t forget to Like Subscribe and share our Videos. Turn On the Notification bell so that you get notified each time, when we upload content related to your syllabus and class.

Class 6 English Honey Suckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework? Chapter in PDF Format

Click Here to Get Class 6 English Honey Suckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework? Chapter in PDF Format.