ALLSOL

NCERT Solutions for Class 9 English Beehive Poem The Snake Trying

NCERT Solutions for Class 9 English Beehive Poem The Snake Trying

Thinking about the Poem

Question:- 1. What is the snake trying to escape from?

Answer:- The snake is trying to escape from the stick by human that is chasing it to kill.

Question:- 2. Is it a harmful snake? What is its colour?

Answer:- No, the snake was not a harmful one. It was small and looked green in colour.

Question:- 3. The poet finds the snake beautiful. Find the words he uses to convey its beauty.

Answer:- 3. The poet used the words “Graceful” and “Beautiful” to describe the snake’s beauty.

Question:- 4. What does the poet wish for the snake?

Answer:- The poet  wished for the snake to let it flee without harming or injuring.

Question:- 5. Where was the snake before anyone saw it and chased it away? Where does the snake disappear?

Answer:- 5. The snake was laying on the sand before being discovered and chased. The snake disappeared among the green reeds in the ripples of water.

Question:- 1. Find out as much as you can about different kinds of snakes (from books in the library, or from the Internet). Are they all poisonous? Find out the names of some poisonous snakes.

Answer:- 1.  No, not all snakes are poisonous.   Indian Cobra, Common Krait, Russell’s Viper, and Saw-scaled Viper are some of the poisonous snakes.

Question:-  2. Look for information on how to find out whether a snake is harmful.

Answer:- Do it yourself

Question:- 3. As you know, from the previous lesson you have just read, there are people in our country who have traditional knowledge about snakes, who even catch poisonous snakes with practically bare hands. Can you find out something more about them?

Answer:- They’re snake charmers, to be sure. They spend most of their time in the forest. They are nomadic tribes. They capture a variety of snakes. They make a living by displaying them to the general public. They’re an excellent place to learn about snakes.